Hygiëne

Ter bestrijding van bacteriën en virussen is goede hygiëne erg belangrijk. Daarom besteedt Het Kuikentje veel aandacht aan zowel de persoonlijke- als de omgevingshygiëne.

Persoonlijke hygiëne
De persoonlijke hygiëne is een belangrijk onderdeel van de verzorging van uw kind. De leidsters geven het goede voorbeeld en leren zo de kinderen hoe het hoort. Handen wassen voor het eten en na toiletbezoek, snoetjes poetsen na het eten, al snel wordt dat voor de kinderen een goede gewoonte.

Omgevingshygiëne
Alle ruimtes worden dagelijks goed schoongehouden, waarbij controlelijsten ervoor zorgen dat er niets wordt overgeslagen. Dagelijks na sluitingstijd wordt het pand grondig schoongemaakt door onze eigen medewerkers van de facilitaire dienst. Om te zorgen dat de groepsruimtes van de baby’s en dreumesen schoon blijven is het daar verplicht schoenhoesjes te dragen. Naast schone ruimtes is schoon materiaal belangrijk. Zo worden bijvoorbeeld de bedjes altijd verschoond voor er een ander kindje in wordt gelegd en wordt speelgoed regelmatig gereinigd. De bedjes en de meubels worden geregeld door een schoonmaakbedrijf voor grondig reiniging gestoomd.