Een culturele vrijdag!

We starten onze dag met een rondleiding in kasteel Doorwerth. De ‘kasteelpolitie’ die ons bij de ophaalbrug staat op te wachten, laat ons zijn kasteel zien en verteld hoe anders alles vroeger was. Wat leven wij dan een luxe leventje als je dat van ons met vroeger vergelijkt!

Op de terugweg komen we langs de sluis bij Arnhem. Hier maken we een tussenstop. Er ligt een groot vrachtschip in de sluis en het water beweegt zich langzaam naar beneden. Als de toeter gaat, gaan de sluisdeuren open en vaart hij verder. Vanaf die kant mogen er dan weer boten in. Dit maal een jacht en weer een vrachtschip. De sluisdeuren sluiten zich en langzaam beweegt het water zich omhoog. Als het hoog genoeg is, gaat de toeter en gaan de sluisdeuren weer open en kunnen ook deze boten weer verder varen. Super interessant!

De gesprekjes komen tijdens het kijken naar de boten op gang. Wie heeft er eigenlijk een keer gevaren? Nog niemand…. Daar gaan we verandering in brengen! We stappen de bus in en rijden naar de veerpont. Aan de kapitein vragen we of een een mee heen en weer mogen varen. Dit mag!! Enthousiast klimmen we op de pont, gaan zitten en genieten van de overtocht 🙂

 

 

Nieuws & activiteiten