Herfstvakantie bij de BSO

De herfstvakantie stond geheel in het thema van het sprookjesfestival wat zijn 10 jarige jubileum vierde.

Zo zijn we de maandag begonnen met een sprookjesspeurtocht! Vol enthousiasme begonnen de kinderen met zoeken naar de gekleurde kokers die in het park hingen. In de kokers zaten puzzelstukjes die samen 6 sprookjes afbeeldingen vormden.
Na de tocht moesten de kinderen de puzzels in elkaar gaan zetten maar wie heeft het onbrekende stukje!? Een hele mooie samenwerking tussen de kinderen zorgde ervoor dat er 6 sprookjes afbeeldingen tevoorschijn kwamen.

De activiteiten in de steile tuin in Sonsbeek mochten deze week natuurlijk niet ontbreken. Met de jongste kids hebben we hier ons de ochtend vermaakt! Sport en spel, knutselen maar ook letterlijk deel zijn van het sprookje… De krullenvaar kwam tot leven, dansen met de rode schoentjes en in de laarzen stappen van klein Duimpje.
Terwijl de jongste kids de deur uit waren, hebben de oudere kids zich volledig op het koken gestort! De lekkerste worstenbroodjes, appelflapjes en pannenkoeken voor bij de lunch zijn gebakken en dit alles met een sprookjesachtige twist.

De week hebben we afgesloten met het uithollen van pompoenen. Een zware klus waarbij letterlijk de pompoen inhoud het lokaal door vloog! De armspieren van de kinderen en de leidsters werden flink getest maar dit alles heeft er voor gezorgd dat er hele mooie pompoenen mee naar huis gingen!

Nieuws & activiteiten