Pompoen voor St. Maarten

De kinderen van de BSO hebben vandaag lampionnen gemaakt, niet zomaar een lampion, maar eentje van een pompoen. Met een mooie kartelrand werd de deksel gesneden uit de pompoen, en daarna kon het uithollen beginnen. Alle pitjes en draden hebben we lekker met de handen uit de pompoen gehaald. Daarna begon het zware werk. Met een lepel schrapen, om hem zo dun te maken, dat het licht van een kaarsje er mooi doorheen zou schijnen.

Na hard werken aan het uithollen van de pompoen, zijn de figuren in de schil uitgesneden, sterren, manen, zonnetjes, hartjes en gezichten. Ze werden prachtig!

De pompoen die we uitholden voor een lampion, was niet geschikt om ook een lekker soepje van te maken, daar hadden we een andere pompoen voor. Er moest ui en wortel gesneden worden, en natuurlijk pompoen, deze pompoen was veel harder. We hebben helaas geen foto van hoe we hebben genoten van de soep maar het was smikkelen. Toen het donker geworden was aan het einde van de dag, konden we uitproberen hoe de lampion er in het donker uitzag. Misschien is hij een beetje te zwaar om vast te houden tijdens de Sint Maarten lampionnen tocht, maar een plekje naast de voordeur, of voor het raam, daar zullen de prachtige lampionnen zeker niet misstaan!

Nieuws & activiteiten