Vissen met de BSO

De kinderen van de BSO hebben hun eigen visnetjes gemaakt. Dit was nog best een lastig klusje. Eerst moest van dik ijzerdraad het frame worden gemaakt, in dat frame moest het netje worden vast genaaid. Met een beetje hulp en elkaar goed helpen, is het iedereen gelukt om het net vast te naaien in het ijzerdraad frame. Daarna moest het netje worden vastgemaakt aan een bamboestok. Tijdens het werken aan de netten was het buiten aan het regenen, maar we wilden natuurlijk erg graag proberen of we met onze visnetten echt vissen konden vangen.

Eenmaal naar buiten begon de zon te schijnen en hebben we in het park een goede plek gezocht om te vissen. We zagen heel veel visjes zwemmen, de goede plek was gevonden. Dus gauw proberen of we wat konden vangen… De vissen waren super snel. Het was nog niet makkelijk om de vissen te vangen maar we gaven niet zomaar op. De eerste vis werd al gevangen!

De vangst werd bekeken, inmiddels hadden we al 10 visjes gevangen en andere kleine waterbeestjes, die we in de loeppotjes goed hebben bekeken. Aan het einde van de dag hebben we de vissen weer losgelaten in het water. Maar we kunnen nu wel zeggen dat we zelf visnetjes kunnen maken en er zelfs 10 vissen mee kunnen vangen.

Nieuws & activiteiten