Bij de tandarts….

Wij beginnen zo langzamerhand steeds meer te wennen op onze nieuwe groep!

Samen spelen gaat heel fijn, we maken nieuwe vrienden en spelen ineens ook ander soort spel. Wij leren ons aan afspraakjes te houden en we zijn heel lief voor elkaar.

Wij zijn deze maand gestart met het thema ‘beroepen’. We spelen, praten en werken nu over het beroep ‘de tandarts’.

De winkel is omgetoverd tot tandartspraktijk! Met tandenborstels, spiegeltjes, mondkapjes en handschoenen lijken wij op een echte tandarts.

De juffen zijn zelfs al op controle geweest! Eerst even wachten in de wachtkamer, en een boekje lezen. Daarna moesten zij van ons op de stoel gaan zitten en hun mond open doen.

In de kring hebben we gepraat over wat er allemaal bij de tandarts hoort en hier hebben we een woordweb over gemaakt met kleine tekeningen. Op de kijktafel die bij onze kring staat, liggen allemaal spullen die met het thema te maken hebben.

Omdat wij nu een echte peuterplusgroep zijn, leren wij nu ook kiezen voor een bepaalde hoek met behulp van een kiesbord. Op dit bord staan foto’s van de hoeken die wij kunnen kiezen. Iedereen heeft een eigen foto die we op het kiesbord kunnen plakken. We oefenen hier heel erg goed mee!

Als we niet meer in een hoek willen spelen, proberen we eerst goed op te ruimen voordat we in een andere hoek gaan spelen. Ook moeten we er dan aan denken dat we onze foto op een ander plekje hangen. Knap dat wij dit al allemaal kunnen, he?

Groetjes, van de kinderen van de Leertuin

Nieuws & activiteiten