Het is herfst in de Leertuin en Speeltuin!

Het is bij veel papa’s en mama’s vast opgevallen, want.. het is herfst in de Leertuin en Speeltuin!
Vanuit het raam kunnen wij de bomen buiten goed zien, en we zien dat de blaadjes allemaal andere kleuren krijgen en dat de takken ook steeds kaler worden…
Wij hebben zelf ook hele mooie herfstbomen geknutseld. Eerst moest er papier gescheurd worden met twee handen. Toen we eenmaal een stam en takken hadden gescheurd, moest de boom opgeplakt worden.
Met verf hebben de bomen nog een paar mooie bladeren gekregen in de kleuren groen, geel, bruin, rood en oranje. Deze kleuren horen bij de herfst.

Op onze groep is ook een muis op bezoek! Het is de muis uit het prentenboek ‘Noten’. Ze wil naar de notenboom gaan om noten te verzamelen, maar dan komt er een herfststorm en zijn alle noten weg… Wij hebben het verhaal samen heel vaak gelezen; zo vaak dat we het verhaal kunnen vertellen zonder dat het voorgelezen hoeft te worden. We spelen het verhaal na aan de verteltafel: Op deze tafel liggen allemaal dieren en spulletjes die in het boek voorkomen.

In de herfst groeien er nog steeds appels aan de bomen en hiervan kan je veel lekkere dingen maken! Zo hebben wij samen nagedacht over hoe je eigenlijk appelmoes maakt.We maakten twee lijstjes: een lijstje met alles wat je nodig hebt en op het andere lijstje staat in stapjes hoe je appelmoes maakt.
Toen het eenmaal gekookt was, hebben we er goed van gesmuld!

Groetjes van de peuters van de Leertuin en Speeltuin.

Nieuws & activiteiten