Voeding

Goede voeding is belangrijk voor de ontwikkeling van ieder kind. Het Kuikentje biedt kinderen gezonde en verantwoorde voeding. Daarbij hanteren wij de richtlijnen die het voedingscentrum heeft opgesteld.

De kinderen starten de dag met fruit. Appels, peren, bananen en mango hebben wij standaard in huis, daarnaast wordt er per seizoen wisselend seizoensfruit aangeboden. Bij het fruit drinken de kinderen water of thee. Als lunch krijgen alle kinderen een gezonde warme maaltijd. In de middag krijgen de kinderen een kopje thee of een kopje melk met een koekje, volkoren rijstewafels of maispofs. Aan het eind van de middag eten we gezamenlijk verse groente zoals; komkommer, tomaat, paprika en wortels met een beker yoghurt.

Warme maaltijd

Een gezond eetpatroon is voor kinderen heel belangrijk. In de kinderjaren wordt namelijk de basis gelegd voor voedingsgewoonten op latere leeftijd. Onze warme maaltijden worden huisgemaakt van verse ingrediënten en zijn speciaal afgestemd op de behoeften van kinderen en bevatten alle voedingsstoffen die opgroeiende kinderen nodig hebben. Het eten van een warme maaltijd op het kinderdagverblijf biedt veel voordelen. Bovendien is het samen eten van kinderen zeer leerzaam en leidt het meestal tot beter eetgedrag: zien eten doet eten! Mooie toegevoegde waarde is dat ouders ’s avonds de keuze hebben om een boterham te geven of nogmaals een warme maaltijd.

De wijze van koken vinden wij minstens zo belangrijk als de ingrediënten. Bij Het Kuikentje worden de warme maaltijden in een stoomoven bereid. Het stomen van voedsel is een bewezen methode die ervoor zorgt dat de belangrijkste stoffen niet verloren gaan tijdens het koken.